Kommende prosjekter

Shokkin Group Norge har mange spennende internasjonale prosjekter som vi koordinerer eller samarbeider med våre partnerorganisasjoner rundt om i Europa. Vi har både gruppeutvekslinger for unge, opplæring av ungdomsarbeidere og kurs som vi tilbyr våre medlemmer. Det koster 100,- i året å være medlem. Deltagelse på våre internasjonale prosjekter koster 200,- i administrasjonsgebyr. De fleste prosjekter blir gjennomført med støtte fra Erasmus+, derfor er reise (opp til en viss sum fastsatt av Erasmus+), mat, opphold og annet materiale dekket, hvis ikke annet er oppgitt.

Her kan du lese mere om hva internasjonale prosjekter er.

Ønsker du å delta på prosjekt eller har spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på mail: marit@shokkin.org. Følg oss også på facebook for oppdateringer.

Her kan du se våre kommende prosjekter:

EUROPEAN ACTIVIST FACTORY, FASE 1

Tid: 3.- 9. Mars 2019
Sted: Vanaõue Puhkekeskus, Vihi, Estland
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 3
Antall ledige plasser: 1
Type prosjekt: Kurs (første fase av et lengre prosjekt).

Screen Shot 2019-01-06 at 20.29.47.png

På dette kurset møtes 21 ungdomsledere. Prosjektet er et samarbeid med nettverket Shokkin Group International, og på dette kurset er følgende land i nettverket med: Estland, Romania, Sverige, Spania, Danmark, Polen og Norge. 

Hovedmålet for prosjektet er å øke deltagelse blant unge i dagens samfunn ved å kurse de i sosial aktivisme og drive kampanjer, og gi de rom og mulighet for å utvikle og skape sosiale kampanjer innenfor ulike temaer. I Norge skal vi ha spesielt fokus på innvandring, flyktninger og integrering. Som deltager lærer du om gode eksempler og metoder for sosial aktivisme og kampanjer. Du lærer også om hvordan du kan være aktiv i ditt lokalsamfunn og innenfor ulike samfunnsrelaterte problemstillinger, og hvordan du best mulig kan involvere unge i dette. 

Dette kurset er fase 1 av et større prosjekt med tre faser:
Fase 1: 3.- 9. Mars, Estland: We plan to Act! 
Internasjonalt kurs om online og offline sosiale kampanjer og aktivisme.
Deltagere på dette kurset: Tre ungdomsledere, gjerne de som er medlemmer i Shokkin Group Norge allerede.

Fase 2: 10. Mars-  10. Desember, i hvert land: You Act!
I denne perioden skal deltagerne fra fase 1 få prøve ut det dere har lært, og selv organisere kampanjer og holde en eller flere kurs/workshop i sine lokalsamfunn innenfor ulike sosiale relevante temaer. Dere i den norske gruppen planlegger selv hvordan dere vil organisere dette. I Norge er fokuset spesielt på temaet flyktninger og integrering.
Deltagere i denne fasen: De som var med i fase 1 og sju lokale ungdommer.

Fase 3: 14.- 17. Desember, Polen: Evaluate Now!
Evalueringsmøte på det som har blitt gjennomført og det man har lært.
Deltagere på dette møte: En ungdomsleder som deltok i fase 1 og en ungdom som deltok i fase 2.

Prosjektet er et samarbeid mellom Shokkin Group International, Europarådet (Council of Europe) og European Youth Foundation. Det koster 40€ å delta på kurset.

Mere info finner du i infopack.
Her finner du søknadsskjema, send til marit@shokkin.org.
Søknadsfrist: Vi har fått avbud, fortsatt mulig å søke! 

 

DIGIBOX: Enriching Youth Workers Digital Toolboxes for Involvement

Tid: 28. April- 5. Mai 2019
Sted: Trabzon, Tyrkia
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 3
Antall ledige plasser: 3
Type prosjekt: Opplæringskurs for ungdomsarbeidere

TRAINING COURSE.png

Prosjektet samler 30 ungdomsarbeidere fra 8 land, for å  utforske og bli kjent med ulike online medier og plattformer som brukes i ungdomsarbeid, blant annet: sosiale medier, online kurs, webinars osv. I tillegg skal vi utforske hvordan media og ulike online platformer kan brukes til å dele og spre kunnskap, dele verktøyer og skape nye metoder i organisasjonsarbeid og i arbeidet med ungeVi ser at dette har stort uutnyttet potensiale som vi ønsker å forstå bedre gjennom dette kurset. Etter endt kurs får du muligheten til å dele det du har lært med oss i Shokkin Norge, slik at både du som individ og vi som organisasjon får utbytte av kurset. Du behøver ikke ha spesiell kunnskap om dette fra før for å delta på kurset. 

I Trabzon har FuturEurope som er en del av Shokkin Group International et eget ungdomsssenter: Shokkin Home hvor prosjektet blir avholdt, og du får muligheten til å bo og være sammen med 29 andre engasjerte unge fra hele Europa. Her får du lære av andre engasjerte deltagere, og et veldig dyktig team som holder kurset. Dette er også en fin mulighet for å bli bedre kjent med vårt internasjonale nettverk Shokkin Group International

Her finner du infopack.
Her finner du søknadsskjema, send til: marit@shokkin.org.
Søknadsfrist: 1. Mars 2019.

 

CRITICAL THINKING – INFORMATION HYGIENE

Tid: 15.- 23. Juni.
Sted: Amman, Jordan
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 5
Antall ledige plasser: 3
Type prosjekt: Gruppeutveksling

Screen Shot 2019-01-28 at 16.37.20.png

Dette prosjektet består av en gruppeutveksling som samler 30 unge fra rundt om i Europa for å bo og jobbe sammen i en uke. Gruppeutveksling handler om å utvikle sine evner til kritisk tenkning, medieforståelse og å forhindre fake news og disinformasjon. Vi deler erfaringer, kunnskap og ideer til hvordan vi kan jobbe med ulike aspekter rundt temaet, og hovedfokuset blir på å fortsette arbeidet med bevegelsen Switch on Your Brain – Skepsis Movement som vi har vært med på å starte under tidligere prosjekter.

Evne til kritisk tenkning er utrolig viktig i dagens samfunn, det er både etterspurt som kompetanse, og vi ser nødvendigheten av kunnskap rundt dette gjennom spredning av falske og fake news som er med på å påvirke samfunnet vårt. Derfor mener vi at dette prosjektet er viktig for unge i dagens samfunn, og noe vi ønsker å være med på å skape bevissthet rundt. Bli med på laget! 

I tillegg til selve temaet handler utvekslingen om å lære med og om hverandre, skape bedre forståelse av hverandres kulturer, både likheter og ulikheter og å planlegge videre aktiviteter og møter både innenfor bevegelsen, men også for dere som enkeltpersoner.

Her finner du infopack.
Her finner du søknadsskjema send til: marit@shokkin.org.
Søknadsfrist: 15. Mars 2019.

 

LEAD IT LIKE YOU MEAN IT

Tid: 29. juni- 7. juli 2019
Sted: Brandbu, Norge
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 4
Antall ledige plasser: 3
Type prosjekt: Opplæringskurs for ungdomsarbeidere

Prosjektet handler om rollen som gruppeleder, ikke-formell læring som metode og å fasilitere workshops. Deltagerne skal forebereds i å være gruppeledere og kunne planlegge, implementere og evaluere egne prosjekter og utvekslinger, f.eks innenfor Erasmus+ programmet. Dette er en unik mulighet til å lære mere om hvordan du kan skape egne prosjekter innenfor temaer du brenner for, og som du har lyst til å dele med andre unge.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Shokkin Group International (SGI) og dette er også en kjempefin mulighet til å lære mere om SGI som nettverket og bli bedre kjent med både organisasjoner og enkeltpersoner i nettverket.

Det er også mulig å være med å hjelpe til med å planlegge, arrangere og bidra til gjennomføringen av prosjektet sammen med oss i Shokkin Norge. 

Infopack kommer snart, vet du allerede nå at du er interessert i å delta kan du sende søknadsskjema eller ta kontakt med oss.
Her finner du søknadsskjema send til: marit@shokkin.org.

 

CARPATHIAN EXPLORE

Tid: 15.- 24. Juli 2019 (inkl. reisedager)
Sted: Carpathian mountains, Ukraina
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 5
Antall ledige plasser: 5
Type prosjekt: Utendørs gruppeutveksling (youth exchange)

Screen Shot 2019-01-06 at 21.02.24.png

På denne utvekslingen samles 35 deltagere fra sju land (Ukraina, Spania, Estland, Nederland, Russland, Georgia og Norge) i 10 dager for å lære mere om hverandres kultur, tradisjoner, mat og natur, gjennom en utendørs opplevelse og ved å utforske det vakre Karpatian-fjellområdet i Ukraina. Dette er et friluftslivprosjekt hvor vi under deler av utvekslingen skal gå i fjellet, sove i telt og lage mat på bål. Det handler om å møte andre unge fra rundt om i Europa og dele både hverdag og kultur, samtidig som man får en spennende og innholdsrik opplevelse i naturen sammen.

Vi ser i dagens Europa, og i resten av verden, at det blir mere og mere viktig å ha forståelse for andre kulturer, spesielt forskjellighetene mellom folk fra ulike land, med ulike religioner og etnisitet og de som kommer fra ulike samfunnslag for. Det skal nemlig ikke så mye til for å skape forståelse rundt ulikhetene, i stedet for å ha fordommer eller stereotyper rundt dette. Vi stiller spørsmål, er nysgjerrige, deler historier og blir klokere på hverandre. Det er også mange ting som knytter oss sammen på tvers av ulike kulturer, og dette er noe du helt sikkert kommer til å oppleve på denne utvekslingen. Bli med og møt andre unge fra Europa og få nye venner fra ulike kulturer. 

Her finner du infopack.
Her finner du: søknadsskjema, send til marit@shokkin.org
Søknadsfrist: 15. Mars 2019.

Ønsker du oppdateringer om kommende prosjekter kan du følge med her på siden. Du kan også følge oss på facebook, hvor vi slår alle prosjekter opp fortløpende.

Har du spørsmål eller ønsker du å være deltager så kan du alltid kontakte oss på: marit@shokkin.org, så finner vi ett prosjekt som passer for deg.