Kommende prosjekter

Shokkin Group Norge har mange spennende internasjonale prosjekter som vi koordinerer eller samarbeider med våre partnerorganisasjoner rundt om i Europa. Vi har både gruppeutvekslinger for unge, opplæring av ungdomsarbeidere og kurs som vi tilbyr våre medlemmer. Det koster 100,- i året å være medlem. De fleste prosjekter blir gjennomført med støtte fra Erasmus+, derfor er reise (opp til en viss sum fastsatt av Erasmus+), mat, opphold og annet materiale dekket, hvis ikke annet er oppgitt.

Her kan du lese mere om hva internasjonale prosjekter er.

Ønsker du å delta på prosjekt eller har spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på mail: marit@shokkin.org. Følg oss også på facebook for oppdateringer.

Her kan du se våre kommende prosjekter:

CRITICAL THINKING – INFORMATION HYGIENE

Tid: 15.- 23. Juni.
Sted: Amman, Jordan
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 5
Antall ledige plasser: 0
Type prosjekt: Gruppeutveksling

Screen Shot 2019-01-28 at 16.37.20.png

Dette prosjektet består av en gruppeutveksling som samler 30 unge fra rundt om i Europa for å bo og jobbe sammen i en uke. Gruppeutveksling handler om å utvikle sine evner til kritisk tenkning, medieforståelse og å forhindre fake news og disinformasjon. Vi deler erfaringer, kunnskap og ideer til hvordan vi kan jobbe med ulike aspekter rundt temaet, og hovedfokuset blir på å fortsette arbeidet med bevegelsen Switch on Your Brain – Skepsis Movement som vi har vært med på å starte under tidligere prosjekter.

Evne til kritisk tenkning er utrolig viktig i dagens samfunn, det er både etterspurt som kompetanse, og vi ser nødvendigheten av kunnskap rundt dette gjennom spredning av falske og fake news som er med på å påvirke samfunnet vårt. Derfor mener vi at dette prosjektet er viktig for unge i dagens samfunn, og noe vi ønsker å være med på å skape bevissthet rundt. Bli med på laget! 

I tillegg til selve temaet handler utvekslingen om å lære med og om hverandre, skape bedre forståelse av hverandres kulturer, både likheter og ulikheter og å planlegge videre aktiviteter og møter både innenfor bevegelsen, men også for dere som enkeltpersoner.

Her finner du infopack.
Her finner du søknadsskjema send til: marit@shokkin.org.
Søknadsfrist: 15. Mars 2019.

 

LEAD IT LIKE YOU MEAN IT

Tid: 29. juni- 7. juli 2019
Sted: Brandbu, Norge
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 4
Antall ledige plasser: 0
Type prosjekt: Opplæringskurs for ungdomsarbeidere

Prosjektet handler om rollen som gruppeleder, ikke-formell læring som metode og å fasilitere workshops. Deltagerne skal forebereds i å være gruppeledere og kunne planlegge, implementere og evaluere egne prosjekter og utvekslinger, f.eks innenfor Erasmus+ programmet. Dette er en unik mulighet til å lære mere om hvordan du kan skape egne prosjekter innenfor temaer du brenner for, og som du har lyst til å dele med andre unge.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Shokkin Group International (SGI) og dette er også en kjempefin mulighet til å lære mere om SGI som nettverket og bli bedre kjent med både organisasjoner og enkeltpersoner i nettverket.

Det er også mulig å være med å hjelpe til med å planlegge, arrangere og bidra til gjennomføringen av prosjektet sammen med oss i Shokkin Norge. Er du nysgjerrig på Shokkin Norge og vårt internasjonale nettverk kan du også komme på besøk under prosjektet. Er du interessert i noe av dette, ta kontakt med oss. 

Her finner du infopack.
Her finner du søknadsskjema send til: marit@shokkin.org.
Søknadsfrist: 15. mars 2019.

 

CARPATHIAN EXPLORE

Tid: 15.- 24. Juli 2019 (inkl. reisedager)
Sted: Carpathian mountains, Ukraina
Antall deltagere fra Shokkin Group Norge: 5
Antall ledige plasser: 0
Type prosjekt: Utendørs gruppeutveksling (youth exchange)

Screen Shot 2019-01-06 at 21.02.24.png

På denne utvekslingen samles 35 deltagere fra sju land (Ukraina, Spania, Estland, Nederland, Russland, Georgia og Norge) i 10 dager for å lære mere om hverandres kultur, tradisjoner, mat og natur, gjennom en utendørs opplevelse og ved å utforske det vakre Karpatian-fjellområdet i Ukraina. Dette er et friluftslivprosjekt hvor vi under deler av utvekslingen skal gå i fjellet, sove i telt og lage mat på bål. Det handler om å møte andre unge fra rundt om i Europa og dele både hverdag og kultur, samtidig som man får en spennende og innholdsrik opplevelse i naturen sammen.

Vi ser i dagens Europa, og i resten av verden, at det blir mere og mere viktig å ha forståelse for andre kulturer, spesielt forskjellighetene mellom folk fra ulike land, med ulike religioner og etnisitet og de som kommer fra ulike samfunnslag for. Det skal nemlig ikke så mye til for å skape forståelse rundt ulikhetene, i stedet for å ha fordommer eller stereotyper rundt dette. Vi stiller spørsmål, er nysgjerrige, deler historier og blir klokere på hverandre. Det er også mange ting som knytter oss sammen på tvers av ulike kulturer, og dette er noe du helt sikkert kommer til å oppleve på denne utvekslingen. Bli med og møt andre unge fra Europa og få nye venner fra ulike kulturer. 

Her finner du infopack.
Her finner du: søknadsskjema, send til marit@shokkin.org
Søknadsfrist: 15. Mars 2019.

Ønsker du oppdateringer om kommende prosjekter kan du følge med her på siden. Du kan også følge oss på facebook, hvor vi slår alle prosjekter opp fortløpende.

Har du spørsmål eller ønsker du å være deltager så kan du alltid kontakte oss på: marit@shokkin.org, så finner vi ett prosjekt som passer for deg.