Avisomtale

Lokalavisa Trysil Engerdal, oktober 2018: 

Da vi feiret 2- års jubileum i oktober 2018 skrev Lokalavisa om jubileumsarrangementet vårt. Vi hadde åpent foredrag med Faten Mahdi Al-Hussaini, og mange tryslinger kom for å høre på. Dette var en del av en helg med mye innhold for våre medlemmer.

I løpet av disse to årene (og ni måneder) har Shokkin Group Norge vært med i ca. 25 internasjonale prosjekter og engasjert 650 ungsom rundt om i Europe innenfor ulike temaer. Kunne du tenke deg å være med på et av våre kommende arrangementer, så ta kontakt med oss!

Lokalavisa Oktober 2018

 

Lokalavia Trysil Engerdal, mai 2017: 

Vi har mange spennende prosjekter i sommer og utover høsten, og dette har Lokalavisa skrevet om. Blant annet har vi utendørs prosjekter om friluftsliv og natur i både Georgia, og i Femund (GET OUT!), Lokalavisa skriver:

«Fra Georgia går turen til mer hjemlige trakter, men Shokkin Group skal fortsatt holde seg i utmarka. GET OUT! har plass til 31 unge fra fem land (Spaina, Estland, Danmark, Romania og Norge). I ni dager skal de være i Trysil og Femundsmarka nasjolanpark. Denne gruppeutvekslingen handler om natur, bærkraft og om å ta ansvar. Kursdeltagerne skal jobbe med å øke forståelsen for hvordan vår livsstil påvirker natur og miljø.»

Lokalavisa Shokkin Group Norge, .jpg

 

Lokalavisa Trysil og Engerdal 15. desember 2016:

I forbindelse med vårt prosjekt og gruppeutvekslingen Our Voices From the Spray Cans, skrev Lokalavisa om oss, grafittien og kunsten vi laget i bygda i løpet av uken vi var samlet i Trysil og litt om Shokkin Group Norge. 30 deltagere var med, fra 6 forskjellige land.

Avisartikkel

 

Lokalavisa Trysil Engerdal 10. November 2016: 

Denne uken var Shokkin Group Norge representert hele to ganger i Lokalavisa Trysil- Engerdal. De skriver både om Tell a Different Story- bildeakusjonen vår, hvor alle kan gå inn og by på bildene fra utstillingen vår, og om det internasjonale prosjektet «Our Voices From the Spray Cans», som vi skal ha i Trysil i Desember, hvor vi søker deltagere til å være med i den norske gruppen.

screen-shot-2016-11-21-at-11-30-04

screen-shot-2016-11-21-at-11-29-24Begge artiklene er skrevet av Monika Søberg, og her er hjemmesiden til Lokalavisa: http://www.lokal-avisa.no.

 

Lokalavisa Trysil Engerdal 15. september 2016:

Lokalavisa har skrevet om Tell a Different Story prosjektet vårt og bildeutstillingen på Cafe Rialto i Trysil. Her forteller også deltagerne litt om hvordan det er å være i Trysil: «så mye oksygen og frisk luft». På bildet kan du oss når vi forbereder utstillingen på Rialto, med bilder som vi selv har tatt i våre hjemland.

avis-tds-1

 

Østlendingen 10. september 2016:

I lørdagsavisen den 10. september skriver Østlendingen om både om Tell a Different Story prosjektet vårt og om bildeutstillingen på Cafe Rialto. Det blir en spennende bildeutstilling, hilsen Østlendingen 🙂 (ja, det ble det!). Lene forteller om hvordan vi kan bli aktive borgere gjennom å bruke fotografi, media og sosiale media som verktøy.

tds_ostlendingen

 

Lokalavisa Trysil Engerdal 9. september 2016:

Lokalavisa har skrevet en liten notis om prosjektet som starter om et par dager. Hele Tell a Different Story- gjengen kommer til Trysil, ja ungdom fra hele verden kommer. Christina forteller og lokalavisa skriver, om hvordan vi hadde det i Georgia, om hva prosjektet går ut på og hva ungdommen fra hele verden egentlig skal gjøre her i Trysil: «Vi kommer til å ha en del praktiske oppgaver innen foto».

Screen Shot 2016-10-18 at 21.34.16.png

 

Lokalavisa Trysil Engerdal 14. juli 2016:

Den 14. juli var vi hovedoppslag i Lokalavisa, med både forside og to sider inne i avisen. Vi synes det er veldig stas og gøy at de har lyst til å skrive om organisasjonen, og prosjektet vårt «Tell a Different Story». Vi håper at det også i fremtiden blir mulig å lese om oss ikke bare i Lokalavisa, men også andre aviser. Vi synes det var en veldig fin artikkel skrevet av Monika Søberg.

IMG_1762

«Marit Moberg fra Østby har etablert en ungdomsorganisasjon som både vil få ungdom ut i verden – og verden til Trysil. Målet er å skape engasjement blant ungdom og gjøre den aktive både for et bedre lokalsamfunn og verdenssamfunn» skriver Lokalavisa.

IMG_1765

Videre skriver de blant annet: «Organisasjonen jobber med flere internasjonale prosjekter og utvekslingsprogrammer, hvor ungdom møter andre på samme alder fra andre land og kulturer. Spesielt ønsker de at ungdom fra distriktene skal få mulighet til å komme ut og oppleve internasjonale miljøer. Prosjekter og utveksling blir finansiert av Erasmus+ programmet i EU. – Disse prosjektene er en kjempeopplevelse for deltagerne som er med. Vå erfaring er at dette gir enorm inspirasjon og motivasjon til å engasjere seg lokalt, mener Moberg.

Nylig var de i Georgia i 9 dager. «Tell a Different Story», het prosjektet og var den norske organisasjonens første internasjonale prosjekt. Det handler om å fortell sin historie gjennom foto, media og sosiale media. Vi skal lære om hvordan man engasjerer seg i lokalsamfunnet, og delta i samfunnsdebatten gjennom fotografi og media, i tillegg til at vi jobber med hvordan man kan formidle gjennom sosiale media.»

Og: «Dette prosjektet var en ungdomsutveksling, og skal foregå i to deler. Det var ni dager i Georgia i juni og i september skal prosjektet med alle sine deltagere til Trysil. Moberg har flere søknader og prosjekter på gang, og håper at flere ungdom ser sitt snitt til å være med og lære mer om lokalsamfunn både hjemme og ute i verden.»