Noen tanker fra en lokal koordinator

Jeg heter Camilla, og er medlem i Shokkin Group Norge. Det har jeg vært i halvannet år nå. I sommer ble jeg utfordret av Shokkin Group Norge til å bli med å arrangere et internasjonalt prosjekt, Lead it Like You Mean it (kurs i lederskap og fasilitering av læringsaktiviteter), sammen med og for vårt internasjonale nettverk Shokkin Group International. Jeg har selv deltatt på flere prosjekter tidligere, og når jeg hørte at det skulle arrangeres et prosjekt i Norge ble jeg meget interessert.

20190709323.JPG

Camilla fikk tid til litt padling mellom matlagningsøktene. Her er hun sammen med Zahra fra Sverige.

Spennende å arrangere prosjekt i mitt nærområde

Jeg brenner veldig for lokal forankring, og for å spre Shokkin Group sitt budskap rundt i hele Norge. Det er vanskelig med rekruttering i Norge, og jeg ville derfor bidra på den måten jeg best kunne, nemlig med å arrangere et prosjekt i mitt nærområde. Jeg valgte å avholde prosjektet på Åstjern Hyttetun, som skulle vise seg å egne seg helt utmerket!

Jeg bor landlig til, men samtidig var det kort vei til infrastruktur og flyplass. Dette tenkte jeg var nyttig og enkelt for å gjøre logistikken best mulig. Norge kan være en vanskelig arena sånn sett. Når jeg først luftet tankene om å holde prosjektet i mitt eldorado ble jeg da utfordret til å involvere meg mer. Dette var skummelt, da jeg tidligere kun har vært deltaker på prosjektene. Jeg har da fått mye «servert» og kun trengt å involvere meg så mye jeg vil for egen læring. Nå ble jeg utfordret til større ansvar, mer forarbeid og kreativitet på egenhånd. Men, i Shokkin Group Norge sin ånd var det jo aldri et alternativ å si nei.

20190709236

Området på Åstjern Hyttetun i Hadeland var et utmerket sted for oss å arrangere kurs. Her er Camilla sammen med Sara fra Spania på en refleksjonsgåtur.

– Jeg vokste med ansvaret

Jeg visste at mine samarbeidspartnere var svært erfarne og så ingen problemer rundt dette. Først måtte jeg lære mer i detalj om hva prosjektet gikk ut på, og litt hva mine oppgaver kunne være. Jeg fikk være så kreativ jeg selv ønsket rundt både lokasjon og lokal involvering. For å vise frem Norge på sitt beste ble selvfølgelig plasseringen midt i skogen og lokal involvering ble derfor litt vanskelig. Heldigvis var samarbeidspartnerne med hele veien, og det ble et spennende program for deltagerne uansett.

Å finne en lokasjon var spennende. Jeg fikk ha dialogen selv, og vokste på den måten med ansvaret og tilliten jeg ble vist. Organisering av logistikk er noe jeg liker godt å holde på med, så det ordnet seg fint. Resten tok Shokkin Group seg av, og arbeidet i forkant tok jo ikke mye tid i det hele tatt viste det seg.

20190709257

Det var lærerrikt å følge prosjektet litt fra siden og være med å planlegge dagene og programmet fra dag til dag.

Alle bidro og hjalp til så oppgaven ble morsom

Underveis i prosjektet fikk jeg igjen lært mye. Fra å være deltager tidligere skulle jeg nå plutselig ha litt ansvar. Jeg skulle ha dialogen rundt tilholdsstedet, og sikre at alt gikk greit der. Jeg skulle ha ansvaret for måltider, planlegge måltider, lage måltider, vaske opp etter måltider og så begynne på nytt igjen. Det tok tid det! Men selvfølgelig gjorde jeg ikke dette alene. Resten av deltagerne fra Shokkin Group Norge, Yaman, Mariell, Nina og Anna stilte opp og bidro, prosjektkoordinatoren, Marit, stilte opp og bidro, alle deltakerne bidro. Til slutt viste denne litt uoverkommelige oppgaven seg å bli kjempe morsom! Jeg lærte mye i løpet av uken og det fikk også tid til å være med på noen av øktene sammen med de andre deltagerne, og fikk dermed med også med meg litt av innholdet deltagerne jobbet med. Om kvelden var vi ofte med på det sosiale og vi ble godt kjent med den fine gjengen fra Shokkin Group International, vår #shokkinfamily!

2019070985

Camilla og de andre deltagerne lærte om lederskap og det å fasilitere læringsaktiviteter for barn og unge, og forberedte seg til å være fremtidige gruppeledere i internasjonale prosjekter.

Fra ide til prosjekt – kast dere ut i det!

Jeg tenkte at jeg skulle skrive et par ord rundt dette i tilfelle det er noen der som sitter på en idé til et prosjekt, har lyst til å involvere seg litt mer i Shokkin Group eller bare har litt for mye fritid som kan fylles med litt logistikk. Det er både lærerrikt og spennende og man vokser med oppgaven. Mitt tips er i hvert fall; kast dere ut i det!

CA16D74F-24C6-4FE0-B4D0-C7F47421465C.JPG

Den norske gruppen, Yaman, Mariell, Marit, Camilla og Anna, som alle hjalp til med å organisere prosjektet.

Prosjektet Lead it Like You Mean it er et samarbeid mellom Shokkin Group Norge og Shokkin Group International, med støtte fra Erasmus+ og det norske nasjonalkontoret Aktiv Ungdom. 24 deltagere fra sju land (Norge, Sverige, Estland, Spania, Polen, Nederland og Romania) deltok. Du kan lese mere om prosjektet i dette blogginnlegget, skrevet av Mariell: Kurs i lederskap og fasilitering av læringsaktiviteter.