Vi søker deltagere til nye spennende prosjekter i høst!

En ny høst er i anmarsj, og med den nye, spennende prosjekter med Shokkin Group Norge i samarbeid med organisasjoner i flere ulike land i Europa!

Er du nysgjerrig på andre kulturer, liker å møte nye mennesker, lære av dem, reise og oppleve verden? Er du interessert i å jobbe med og for ungdom? Les videre om de kommende prosjektene!

#ACTLAB Exhibition (Łukasz Rogowski) P9309573.jpg


Det første prosjektet i høst vi søker deltagere til er
Security 101 – Digital Security for Youth Workers, som finner sted fra 15. til 22. september i Rustavi, Georgia. Dette prosjektet fokuserer på dagens digitale behov, og hvor utrolig viktig det er med personvern, kildekritikk, ”cyber hygiene” og digital sikkerhet. Disse punktene skal sees på fra et menneskerettighets-perspektiv, og alle deltakerne får lære mer om hvordan dette kan implementeres i arbeid med ungdom. Målet er nemlig at deltakerne skal få lære dette videre til andre i etterkant av prosjektet. Oppfølgingsfasen finner sted i Norge fra 1. til 7. desember.

IMG_0645.JPG


Prosjektet Natural Trainers skjer i Bakuriani og Borjom-Kharagauli nasjonalpark i Georgia, fra 21. til 29. september. I denne nasjonalparken kan deltakerne lære mer om ”outdoor education”, og hvordan natur- og friluftsliv kan fremme læringsprosesser. Aktive og dynamiske aktiviteter kan tilrettelegge for læring – og deltakerne på dette prosjektet vil bli mer bevisste rundt hva slags metoder som kan brukes i slik arbeid med barn og unge.

Prosjektet er bygget på prinsipper fra ikke-formell og erfaringsbasert læring, som vil si at deltakerne selv vil prøve og teste ut aktivitetene. Dette er et prosjekt hvor egne refleksjoner og opplevelser står i sentrum – og, til tider, i helt fantastisk natur!

IMG_9760

 

Måneden etter, fra 19. til 27. oktober, kan du lære mer om LGBTQ+ i nabolandet Sverige! Ungdom med erfaring fra skeive miljøer, eller interesse for å lære mer om det, møtes. Hvor spennende er det ikke å høre om utfordringer, rettigheter og erfaringer fra skeiv ungdom rundt i Europa? I flere europeiske land nemlig blir LGBTQ+-personer sett på som syndige, og utsettes for vold og trusler.

For å være med på dette skal du helst være mellom 16 til 23 år, og du må selvfølgelig være interessert i emnet. Kanskje du selv har opplevd noe, eller har en god venn som har delt tanker med deg? På dette prosjektet står menneskerettighetene i fokus, og at det skapes et trygt, åpent rom for diskusjon og samtale. Vi søker fem deltakere og en gruppeleder (som må være over 18 år).

IMG_20181007_100122

 

Mot slutten av året, fra 9. til 18. desember, vil prosjektet House of Heroes gå av stabelen i Brussel, Belgia. Dette prosjektet har også en fase i Tbilisi, Georgia, fra 10. til 18. mars 2020. Er du interessert i demokratiske verdier og vil lære mer om menneskerettigheter? Deltakere fra 14 europeiske land samles for å lære mer om hvordan unge kan bli bedre til å tenke kritisk og selvstendig. Kunnskap er makt – og kan hjelpe for at færre unge skal bli tiltrukket av ekstremistiske holdninger. Etter prosjektet vil deltakerne være flinkere til å skape aktiviteter og workshops for unge!

I'm not racist but


Er dette noe for deg
, eller kanskje noen du kjenner, så søk på prosjektene og bli med på spennende, lærerrike og annerledes opplevelser med oss i Shokkin Group Norge!

Mere info om de ulike prosjektene og hvordan du kan søke finner du her.

Har du spørsmål kan du kontakte oss på: marit@shokkin.org.