Shokkin-jubileumshelg i Trysil

Den 19.- 21. oktober 2018 feiret Shokkin Group Norge et litt forsinket 2-års jubiluem, altså 2 1/2 års jubileum, og det gjorde vi med en jubileumshelg sammen med medlemmene våre, hvor vi hadde workshops, årsmøte, jubileumsmiddag, fest og ikke minst et åpent arrangement, foredrag med selveste Faten Mahdi Al-Hussaini. Det ble en kjempefin helg hvor medlemmer som ikke hadde møtt hverandre før ble kjent, ha det sosialt sammen, og vi fikk snakket om hva vi har gjort så langt og planlagt veien videre.

44502063_2143837702534882_6058483182724972544_o

Første kvelden ankom folk litt etter litt, vi var samlet hos Hanna, før vi tok en liten tur ut for å sjekke bylivet i Trysil. Det ble en kjempehyggelig og fin kveld. De som var med var: Hanna Sørhus, Lene Bergersen, Marte Rømoen, Omar Msto, Egzon Krasniqi, Camilla Erlandsen, Vilde Paalgard, Mariell Vesterås, Guro Løken og Marit Moberg.

Lørdag var den store dagen med fullt program. Vi sov på Trysil Hotell og spiste en god frokost før vi alle møttes på gammelskula hvor vi skulle holde til. Etter litt tekniske vansker (det hører vel med?) og loppemarked på Hagelund startet vi første del av dagen: Hva gjorde vi i Shokkin Norg i 2018. Omar Msto startet med en liten introduksjon, og etterpå delte flere av medlemmene fra prosjekter de har deltatt på og fortalte litt om det de hadde opplevd, blant annet fikk vi se video fra flere prosjekter, vi ble introdusert til Skepsis movement og hørt litt mere om vårt internasjonale nettverk Shokkin Group International. Som en avslutning delte leder, Marit Moberg, litt om året som har gått og hva vi har oppnådd, før hun avsluttet med en liten intro til det som er planlagt for 2019.

Årsmøte

Dette var en fin overgang til andre del av programmet: Veien videre for Shokkin Group Norge. Alle deltok i workshop hvor de fikk tenkt litt over hvilken rolle de ønsker å ha i organisasjonen og hva de kan bidra med, og ikke minst dele ulike ideer de har til aktiviteter og arrangementer framover, både lokalt og internasjonalt. Det kom opp utrolig mange fine og spennende ideer, og mange av de gikk vi mere i dybden på. Vi diskuterte rundt hverandres ideer og hvordan de kan la seg gjennomføre. Vi tok flere av ideene med videre, og mange av ideene er nå under utvikling. Det vi vet er i hvert fall at Shokkin Norge har en spennende tid i møte. Vi tok en liten pause, som inkluderte besøk på biblioteket hvor Lene Bergersen hadde sin fotoutstilling FØLK. Utrolig mange fine bilder, anbefales et besøk hvis du har muligheten.

Lokalavisa Oktober 2018

Tredje del av arrangementet var noe vi hadde gledet oss stort til, nemlig foredrag med Faten Mahdi Al-Hussaini. Hun delte av sin erafring med flerkultur, inkludering, ekstremisme og hvordan vi som både organisasjon, og som enkeltmennesker kan bidra til å inkludere flere inn i fellesskapet. Faten poengerte at det noen ganger ikke skal så mye annet til en å være nysgjerrig og stille spørsmål rundt ting du synes er rart ved folk som har en annen kultur eller en annen bakgrunn, eller bare invitere din nabo med en annen kultur til en kopp kaffe. Det var utrolig spennende å høre Faten fortelle, hun delte også sterke personlige historier. Det var veldig hyggelig at flere tryslinger utenfor organisasjonen kom for å høre på. Tusen takk til alle som kom!

Faten

Siste del av kvelden besto av jubileumsmiddag på Trysil Bar – Fladhagen, hvor vi fikk servert veldig god mat og godt drikke. Faten og alle deltagerne var med til en hyggelig og sosial kveld sammen, hvor vi også fikk møtt mange lokale tryslinger som tok turen utpå en lørdagskveld.

IMG_2006

På søndag var det en viktig ting som sto på planen årsmøte for 2018, hvor vi gikk gjennom de mere formelle detaljene rundt organisasjonen og ikke minst valgte nytt styre. Så langt har styret ikke hatt spesifikke oppgaver eller fungert sammen som en enhet, dette var nemlig noe av målet for det nye styret, og jobbe sammen og fordele oppgaver oss i mellom. Det var fem personer som ønsket å sitte i styret og de ble enstemming valgt. Det nye styret hadde et kort møte hvor vi fordelte roller oss i mellom og planla hva vi skulle gjøre fremover.

Det nye styret for 2018- 2019 ser derfor slik ut: 
Leder, økonomiansvarlig og internasjonal prosjektkoordinator: Marit Moberg
Internasjonal prosjektkoordinator: Omar Msto
Lokal prosjektkoordinator: Marte Rømoen
Lokal prosjektkoordinator: Lene Bergersen
Sosiale medier og kommunikasjonsansvarlig: Caroline Stene

Det nye styret jobbet også litt videre med en av ideene som kom opp under workshopen dagen før: En kurshelg for medlemmer i Norge. Denne helgen gjennomførte vi i januar, og var også et veldig fint arrangement for medlemmene våre. Den siste tingen vi gikk gjennom før vi avsluttet helgen var å summere opp helgen og ideene vi hadde fra dagen før og gå gjennom arrangemententer og prosjekter for 2019, hvor det var stor interesse fra medlemmene til å delta.

Vi bestemte i løpet av helgen at noe av det vi ønsket å fokusere på fremover er lokale arrangementer (både i Trysil og andre steder hvor medlemmene holder til), flerkultur og integrering, kreativ aktivisme og rettigheter, natur og bærekraft og ikke-formell læring gjennom lek og spill (games) og andre innovative metoder. Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt år sammen og er spente på hva 2019 bringer!

IMG_2015

TAKK til alle som kom og bidro til en kjempefin helg! ❤