No Hate Bootcamp! Misaktisieli,Georgia, Del 2

Vi er tilbake med del 2 av No Hate Bootcamp! Denne gangen i Georgia, Misaktisieli som varte fra 1.til 7. Oktober, med 24 ungdomsarbeidere fra åtte land (Georgia, Belgia, Armenia, Ukraina, Polen, Portugal, Italia og Norge).

Målet for kurset er å jobbe videre med det vi gjorde i del 1 av prosjektet og de lokale aktivitetene vi har gjort mellom disse to delene som begge deler fokuserte på å motvirke hatprat og spre mere kunnskap og bevissthet rundt dette temaet. Vi bygget derfor videre på det vi hadde jobbet med i Belgia. Denne gangen med vår georgiske sammarbeidspartner, Youth Association DRONI. Fra Shokkin Group Norge var vi 3 representanter: Yaman Almahamid, Caroline Stene og Julianne Cornelia Ofstad.

thumbnail_IMG_4456

No Hate Bootcamp

Det var utrolig koselig å se gamle og nye venner igjen, mange av deltagerne var de samme som på del 1 i Belgia. Og ikke minstspennende å høre hva folk hadde gjort i mellomfasen! Ali og Caroline lagde en podcast om fremmedfrykt som kan høres her: Fremmdfrykt. Noen hadde holdt foredrag og workshops for ulike ungdomsgrupper, laget kunst, og brukt sosiale medier aktivt! Det var ingen ende, folk hadde vært helt utrolig flinke og kreative.

https://www.instagram.com/tommy_the_peach/

Oost Stockx en deltager fra Belgia har laget en instagram hvor han ved hjelp av tegninger lager satire på hat og hatprat! Sjekk den ut: https://www.instagram.com/tommy_the_peach/

43070577_10155697841170849_6071825322536337408_n

Eva fra Moldova hadde på en leir for unge bedt de tegne og uttrykke seg om hat og hatprat. Og deretter trykt opp deres tegninger på stoffnett!

Prosjektet fortsatte og var veldig spennende og lærerikt, og tiden gikk utrolig fort! Fokuset denne gang lå mye på hvordan vi kan bekjempe fordommer mot ulike minoriteter som LGBTIQ-personer og kvinner, og hva vi kan gjøre for å skape mer aksept i samfunnet. Denne gangen hadde vi spesielt fokus på Georgia! Vi har også fått sett den flotte hovedstaden Tbilisi og besøkt ulike organisasjoner som jobber mot hat-prat. Vi var hos Council of Europe og hos en organisasjon som jobber mot fake news i media. Sitter igjen med utrolig mye ang hvordan situasjonen er i Georgia og hvor mye arbeida som faktisk gjenstår når det kommer til å endre fordommer og bekjempe hatprat.

thumbnail_IMG_4036

43055713_10155697896695849_2872531233449967616_n

Vi lå ikke på latsiden i dette prosjektet! Det ble laget masse ulike ting for sosiale medier, som vil kontinuerlig postes på No hate bootcamp! Og ikke minst denne utrolig sterke filmen som utfordret «Hva er normalt» What is normal?!

Følg også siden NRML247 på Facebook og instagram for ferske oppdateringer! NRML 247 facebook og nrml.twentyfourseven!

Tusen takk for denne gang!

Caroline 🙂

PS: Sjekk også ut videoen vi laget på kurset i Belgia i sommer om 22. juli, som er dagen til støtte for ofre av hatkriminalitet: