Coach’EM – Supporting Young People Through Coaching

Vi har vært i Örebro, Sverige på et spennende kurs om magien ved coaching: Coach’EM – Supporting Young Poeple Through Coaching. Fra Shokkin Group Norge hadde sendte tre deltagere avsted: Malek Al Askar, Omar Msto og Abdulbaset Khatib som alle hadde deres første opplevelse med coaching som verktøy. Tilsammen var det 28 deltagere fra forskjellige ungdomsorganisasjoner i åtte land (Sverige, Danmark, Estland,  Tyrkia, Nederland, Kypros, Romania og Norge). Deltagerne på kurset var ungdomsarbeidere som til daglig jobber med unge eller på andre måter er i kontakt med unge gjennom frivillig arbeid og lignende.

CoachEM3

Her er hele Coach’EM gjengen samlet. Det var gøy å bli introdusert til nye og spennende metoder å lære på.

Målet med kurset er å lære opp ungdomsarbeidere i å bruke coaching som verktøy til å veilede unge i prosessen med å bli aktive på arbeidsmarkedet og å forstå sitt eget potensiale. Forskjellige metoder ble brukt for å øke kunnskapen og forståelsen rundt coaching blant deltagerne, som blant annet gruppearbeid, diskusjoner og deling av gode eksempler, rollespill og mye praksis, i tillegg til at vi fikk testet ut det vi hadde lært da vi besøkte en videregående skole og gjorde feltarbeid ved å snakket med elevene der.

CoachEM2

Vi hadde mye gruppearbeid i løpet av uken. Det er alltid spennende å diskutere og dele erfaringer med hverandre, spesielt når vi kommer fra forskjellige land og kulturer.

De siste dagene planla og kartla vi hvordan coaching kan brukes i hverdagen etter prosjektet, i tillegg til å planlegge fremtidig samarbeid mellom partnerne. Det ble også tid til sightseeing i Örebro og besøk i Gustavsvik badeland, som lå vegg i vegg med hostellet vi bodde på. Hver kveld hadde vi sosiale arrangementer med mye morro. Det var en veldig spennende og lærerrik uke hvor vi alle fikk ny viten om coaching og ikke minst nye venner, etter å ha tilbragt en hel uke sammen.

Her forteller den norske deltageren Malek om sin opplevelse på prosjektet:

It has been one of the best projects that aim at development and awareness. I have learned a lot through this project how to deal with the younger age and how to help others discover talent and gain personal experience. This is to identify people from different countries and engage with them in work.

coachem1.jpg

Malek og noen av hans nye venner under «svensk aften».

CoachEM4

Vi ble alle gode venner, og flere av oss fikk mange nye gode venner for livet i som vi helt sikkert kommer til å fortsette å ha kontakt med.