En uke med den internasjonale familien

Etter en uke i Estland med prosjektet «Involve´EM» er det mange personlige høydepunkt jeg kunne snakket i timesvis om; all den ekstremt fine klipp&lim kunsten jeg fikk lage for å presentere Trysil for de andre landene, den gode maten, de sene nattetimene med roomien min fra Polen der vi snakket om likhetene og forskjellene vi har i landene våre, turene ute i nasjonalparken som ligger rett utenfor døren, at denne turen er så godt som gratis! (hver medlem har betalt 25€ for uken, ellers er mat, bosted og all transport betalt for) og sist men slettes ikke minst – sølvmedaljen jeg fikk i den O´så store internasjonale dansekonkurransen!

img_7765

Til høyre kan du se Lenes klipp&lim kunst/plakat/prosjekt. Og Marit.

Men. Dette er ikke en leirskole for kids som blir sendt av gårde fordi foreldrene trenger litt fri i fellesferien. Dette er en uke med muligheter til å møte nye folk, oppleve et nytt sted, spise lokal mat og smake på spennende lokale drikker, treffe andre organisasjoner som jobber mot det samme målet som oss, få lære og få lære bort, ta et dypdykk inn i egen kultur og samfunn for å hete frem det beste (stort sett) vårt land har å tilby, og hvor vi kan finne felles plattformer for å få til et Europeisk nettverk som gjør at hver enkel organisasjon står sterkere og blir tydeligere i sine mål og budskap

Så hva er målet med dette prosjektet? 

I Europa finnes det i dag utallige ungdomsorganisasjoner som jobber for å engasjere unge til å ta en aktiv del i sitt eget lokalsamfunn. Mange av dem jobber som oss og blir støttet av Erasmus+, altså med midler fra EU (derav muligheten til å få være med på dette gratis). Formålet med å samle alle Shokkin Groups i Europa er å jobbe med “imagine, inspire, act!”-mentaliteten, og med den skape et godt og stabilt samarbeid på tvers av ungdomsorganisasjonene våre slik at vi sammen kan kan kjempe for den positive sosiale utviklingen vi tror på.

Kunne det å bli medlem i Shokkin Group Norge ha vært noe for deg?

Hvis du er typen som liker å reise (spesielt på andres regning), liker å tilegne deg kunnskap på nye måter, få lov til å lære bort til andre de skillsene du selv innehar, møte folk fra alle kriker og kroker av Europa, oppdage noe du ikke viste at du var heeelt sjukt god til (ref. min sølvmedalje i dans) og få lov til å etterhvert lage dine egne prosjekter med temaer som du er interessert i – i mange forskjellige land i Europa, så ja, da kan fort det her være noe for deg!

16586735_10154826679090853_2016609981_o

Takk for at jeg har fått muligheten til å være med på dette prosjektet, kjære Shokkin! Vi sees snart igjen for nye eventyr sammen!

 

-Lene

thumb_transparentblack-2_1024thumb_transparentblack_1024

 

PS. Vil du vite litt mer om hva Shokkin er? Se på siden Spørsmål og Svar, eller send meg eller Marit en melding!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s