PROJECTion: Del 2 i Estland.

PROJECTion – Boosting competences of youth leaders. Andre del av opplæringskurs for ungdomsarbeidere, 10-17 januar, Viljandimaa Estland. Dette var et kjedeprosjekt med to faser, hvor første del foregikk i Örebro i september 2016.

Det var Marit, Mari og Fatma som var i Örebro og lærte seg masse om prosjektplanlegging og søknadskriving. Du kan lese mer om prosjektet i Örebro her. I Sverige dannet vi grupper på grunnlag av interesser og hva vi ville skape prosjekter om. Når vi nå skulle møtes igjen i Estland var det noen av de opprinnelig deltagerne som dessverre ikke kunne komme. Fatma fra Norge måtte prioritere masteroppgaven sin (naturlig nok), men Marit og Mari kunne heldigvis være med. I tillegg fikk vi med oss Marte på laget! Hun har vært med på noen ungdomsutvekslinger før og begynne å bli en dreven prosjektdeltager. Nå følte hun at det var på tide å lære å arrangere sine egne prosjekter! Marte jobber som redaktør i magasinet PUTSJ og har kontroll på skriverferdighetene, noe som kommer godt med på søknadskriving.

img_7455

Marit, Mari og Marte var Shokkin Group Norges deltagere på PROJECTion

Tirsdag 10 januar var det noen spente prosjektdeltagere som møtte opp på Shokkin Group Estland sine kontorer i Tallinn. Det ble mange kjærkomne gjensyn med folk vi møtte i Örebro og også noen nye fjes å bli kjent med. Vi hoppet på en buss som tok oss sørover i Estland på svingete veier. Huset vi skulle bo i lå midt uti skogen et sted som heter Viljandimaa. Etter en god Estlandsk middag var det tid for å bli kjent med hverandre på nytt!

img_7398

Så hyggelig var det å se hverandre igjen.

Neste dag hadde vi litt team-building og presentasjoner av hva vi har fått gjort på prosjektsøknadene våre siden sist. De nye deltagerne fikk velge hvilken gruppe de ville være på, eller de dannet sine egne grupper. Kvelden endte med en multikulturell aften, intet Erasmus+ prosjekt uten! Her fikk vi smake på hverandres land tradisjonelle mat og drikke. I tillegg hadde vi en morsom stand-up underholdning hvor deltagerne fikk utfordringer som; fortell en fun-fact om landet ditt mens du hopper på et bein, eller snakk om en rar tradisjon i landet ditt mens du er forbanna. Det ble mange latterkuler den kvelden og det var nok en del som fikk kjenne på hvordan det var utenfor komfort sonen sin.

img_7388

Marit forteller om «den rareste maten fra Norge» mens hun er «ekstremt engasjert»

img_7384

Mari får hjelp av armene til Pavel når hun skal fortelle om noe de ikke visste om Norge fra før.

De neste dagene gikk vi gjennom deler av prosjektsøknaden vi ikke fikk prata så mye om i Örebro. Vi jobbet med hvordan vi kunne skape mest mulig påvirkning i samfunnet gjennom prosjektene våre og hvordan vi kunne spre resultatene på best mulig måte. Hvordan vi kan nå flest mennesker med budskapet til de forskjellige prosjektene, og hvordan vi kan formidle dette effektivt. For eksempel gjennom sosiale medier eller en fotoutstilling. Vi har lært hvordan vi kan sette opp et budsjett og hva vi må tenke på i forhold til økonomi. Vi har sittet mye i grupper og skrevet på søknadene våre og det har også vært mange frustrerende øyeblikk!

img_7405

Vi jobber i grupper med prosjektene vi planlegger.

img_7377

Konsentrert følger vi med, når vår trainer Pavel deler av sin klokskap og sine erfaringer.

Det har også vært tid til mye sosialt samvær og høydepunktene for mange var nok badstu og badestampkveld. I tillegg har vi hatt en Wii-battle hvor det norske teamet overrasket med sine dansekunnskaper.

img_7374

Hele gjengen er med på Wii-dansebattle.

img_7360

Mari og Marte viser de andre hvordan det skal gjøres. De kom begge to til semi-finalen under Wii-battle konkurransen, men måtte tilslutt se seg slått av to spanjoler.

Den siste dagen i Estland tok vi bussen tilbake til Tallinn. Her fikk teste ut våre problemløsningsevner i “escape rooms”, hvor man gjennom ulike oppgaver skal komme seg ut av et stengt rom i løpet av en time, ved hjelp av logisk tenkning og å løse forskjellige gåter. Dagen endte med en sightseeing rundt gamlebyen i hovedstaden. En ganske flott by med mye historie!

img_7479

Guiding i Tallinn og utsikt over den flotte byen.

img_7340

Marte, Mari og Marit foran ett av de mest kjente tursitspottene i Tallin, «The Times we had».

Det har vist seg å være svært givende å være med på opplæringskurs og resultatet av Shokkin Group Norges deltagelse er hele to prosjektsøknader! Marit og Mari og deres gruppe har skrevet en søknad om et utendørs prosjekt som skal handle om bærekraftig livsstil. Marte’s gruppe har jobbet med et prosjekt som skal handle om selvutvikling med vekt på sosialkunnskaper og entrepenørskap gjennom noe som heter “Sensory Labyrint Theater“. Nå er det bare å jobbe med siste finish på søknadene og sende de inn i tid før fristen går ut 2. februar. Og så er det bare å krysse fingra for at det blir godkjent!

IMG_7444.jpg

Marit viser stolt frem plaketen til prosjektet hun har planlagt sammen med Mari og flere andre deltagere. Blir det godkjent, tro?

Prosjektet blir gjennomført med støtte av Erasmus+ programmet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s