Tell a Different Story: I TRYSIL!

Så var det allerede over! Andre del av prosjektet Tell a Different Story har passert!

Det var en innholdsrik, produktiv og spennende uke, og nesten best av alt; vi hadde gleden av å kunne invitere alle de andre, fra de fem ulike landene – Aserbajsdjan, Georgia, Tsjekkia, Estland og Danmark – til solfylte og høstvakre Grøndalen i Trysil (de har nok ingen anelse om hvor heldige vi var med været!). Vi bodde i flotte gårdshus, spiste den deilige hjemmelagde lunsjen utendørs og var omringet av et særs fotogent landskap.

 

14435258_1430249700325824_3744685699015811612_o

14444736_1430240886993372_1025228324606824217_o

Foto øverst: Konstantin Tatar, nederst: Vusal Ovucov

Prosjektets første del, som fant sted i Georgia i juni, handlet jo mye om å lære om mediemakt og mediebruk, samarbeide i grupper om ulike teoretiske og praktiske oppgaver og øve seg med kameraet. Denne gangen handlet det mer om å produsere og vise fram hva vi har lært. Vi arrangerte workshops på den videregående skolen i Trysil, vi lagde en informasjon- og inspirasjonsbrosjyre (som snart vil publiseres) og, ikke minst, vi arrangerte en fotoutstilling som med storslagenhet åpnet for publikum på Café Rialto i Trysil sentrum, på fredagen den 16.september. Der henger altså bildene (helt fram til uti november!), som vi har tatt i løpet av sommeren og som viser noe annerledes historier fra hver våre hjemland.

Bilder fra utstillinga: Konstantin Tatar

Vi i den norske gruppa, for eksempel, valgte temaet flyktningsituasjonen i Norge generelt, og dermed å portrettere en rekke innvandreres møte med Norge spesielt. Den estlandske gruppa hadde tatt bilder av det splittede Estland; av lokalsamfunn preget av en lite integrert russisk minoritet, mens Georgia hadde fokusert på den hensynsløse utbyggingen i hovedstaden Tblisi med følgende forurensningsproblemer og mangel på grønne områder. Videre viste utstillingen aspekter og utfordringer fra de respektive lokalsamfunn. Spennende greier.

29136967024_c5f7c7230a_z

                        Bilder fra diskusjon og idémyldring på gårdsplassen. Foto: Konstantin Tatar

Uka i Trysil innebar en del arbeid, men også en del annet. Gjestene fikk for eksempel gleden av å krysse svenskegrensa på fjelltur. Vi ble også servert vafler inne hos Lenes mor i Ljørdalen og vi grillet under stjernehimmelen i Marits hjembygd Østby. Nå elsker vi alle Trysil.

Bilder fra arbeid. Foto øverst: Elshan Nur, og under: Konstantin Tatar.

Og bilder fra kos. Foto: Konstantin Tatar.

 

29678128006_614b4db583_n

 

Mye bra, altså! Mange opplevelser, masse læring og ikke minst en skikkelig fin gjeng mennesker. Tusen takk!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s