PROJECTion: Del 1 i Örebro

PROJECTion -Boosting competences of youth leaders. Opplæringskurs for ungdomsarbeidere, 2.- 9. September i Örebro, Sverige. Kjedeprosjekt med to faser, hvor dette var første del. Andre del vil foregå i Estland i Januar 2017.

img_6561

Shokkin Group Norge sendte 3 jenter på opplæringskurs i Örebro i Sverige for å lære mer om hvordan man skaper prosjekter. Kurset ble arrangert av Shokkin Group Estland og organisasjonen Awesome People fra Örebro. Målet med kurset er å øke kvaliteten på søknader til Erasmus+ prosjeketer, ved å utvikle nødvending kompetanse og opprette sterke internasjonale samarbeid.

img_6614

Vi var 28 unge mennesker fra henholdvis Tyrkia, Romania, Spania, Estland, Kroatsia, Danmark, Sverige, Syria og Norge. De norske deltagerne var Marit Moberg, grunnlegger av Shokkin Group Norge og erfaren innen prosjekter. Hun studerer nå master i samfunnsgeografi i Oslo og planlegger prosjekter til den store gullmedalje. Mari Ødegård Hermansen bor i en liten bygd hvor hun prøver å finne en jobb, og meningen med livet. Hun hadde liten erfaring med prosjekter tidligere, men er nå bitt av basillen. Fatma Mejalli er opprinnelig fra Jemen og har bodd i Norge i 5 år. Hun studerer siste semester på master i innovasjon og ledelse. Fatma er over middels engasjert i alt hun gjør, nå inkludert prosjekter.

img_6565

Vi har lært hvordan man planlegger et prosjekt og hvordan man skriver søknad til støtte om prosjekter. Etter en hel dag med teambuilding ble vi godt kjent med de andre deltagerne og så gikk vi i gang med prosjektplanlegging. Vi hadde en idémyldring hvor alle presenterte et tema de ville lage prosjekt om, deretter dannet vi grupper ut fra våre interesseområder og begynte å skrive på søknaden. Vi skal fortsette å jobbe på søknadene når vi kommer hjem og forsøke å ferdigstille de så godt som mulig. Alle kursdeltagerene skal møtes igjen i Estland i januar for å sluttføre planleggingen.

img_6645

Den sosiale og internasjonele delen av sånne prosjekter er alltid viktig og vi har blitt godt kjent med mange fantastiske mennesker fra forskjellige land. Vi hadde blant annet en internasjonal aften, hvor vi delte tradisjonell mat og drikke fra våre respektive land. Vi hadde også en type rebus; Örebro go! Hvor vi fikk mange praktiske oppgaver som vi skulle løse rundt omkring i sentrum. For å løse oppgavene måtte vi prate med og bli bedre kjent med lokalbefolkningen. Vi har tatt knekken på noen fordommer og bekrefta noen stereotyper. Nå gleder vi oss til å møtes igjen i Estland, for  å lære ennå mere og tilslutt søke prosjektene vi nå har blitt veldige engasjerte i!

img_6652  img_6650

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s