Tell a Different Story: Den sanne historien

Mye, men ikke alt, er sagt om de fem Trysil- og Hamar-jentenes tur til Georgia i sommer, men hvem er de? Altså, egentlig?

Fire av oss ble tatt med på Erasmus+ prosjektet «Tell a different story» av den litt mer prosjekt-erfarene og dyktige frøken Moberg, og glade var vi for det. Dette prosjektet har vært en unik mulighet for oss til å bevege oss inn i ukjente landskap både når det kommer til hvordan vi kan bli mer aktive i vårt lokalsamfunn, møte nye mennesker og kulturer, utveksle erfaringer og ikke minst så har prosjektet introdusert oss for et nytt, fantastisk land!

Her får du den sanne historien om de norske, litt strenge, men himla utmerkede deltakerne:

chrisssssFoto: Anuka Kapanadze


Christina Storbakken
var siste deltaker som var klar til prosjektet, men det betydde ingenting for deltagelsen! Hun er ei kjempemorsom og snill jente, og vi er veldig glade for at hun er den som fullførte gruppa vår. Chris er en rolig sjel, som ikke kaster bort tiden på tomme ord og handlinger, men virkelig lar ordene tale for seg når hun sier noe. Dette illustrerte hun ypperlig i sin tale under den georgiske festmiddagen, supraen, hvor hun lærte bort en norsk drikkevise til de andre deltakerne. Det er likevel ikke fremmed for henne å sitte oppe på natten med gode samtaler (eller godt drikke). Selv når hun er helt om natten er hun like mye helt dagen derpå! Chris er fotograf, og kunne derfor komme med gode tips og lærdommer i en workshop om fotografi hun holdt på eget initiativ, som flere i og utenfor den norske gruppa satte stor pris på. Det finnes så utrolig mange fine ting å si om Chris, og det er ikke plass til alle. Dette er virkelig ei jente som alle ville vært heldige om de fikk bli kjent med!

13474022_10155083794918747_262885854_nFoto: Christina Storbakken


Marte Rømoen er en utrolig morsom, klok og spennende jente som alltid er med på en god spøk. Marte er skribent, redaktør og kan dette med litteratur. Hun er yngstemann i gjengen, men har likevel både en bachelor og et årsstudium i hus. Marte er trysling, men for tiden bor hun i Oslo. Hun har akkurat fått ny jobb (grattis!), og det var jo egentlig bare flaks at hun husket på tidsforskjellen, da hun skulle ha jobbintervju over Skype mens vi var i Georgia. Marte ser ikke på skam, men er like kul for det (UPDATE: Jo, nå har hun fått sett det og er like forelska som oss andre). Hun vært aktiv gjennom hele prosjektet, hun har tatt ansvar, tatt ordet og tatt resten av ‘the Norwegian mafia’ med storm. 

IMG_3484Foto: Anuka Kapanadze

Marit Moberg er en herlig forening av «tryssling» og verdensborger. Hun kommer fra Østby i Trysil, er 30 år og er dama som grunnla Shokkin Group Norge og fikk oss alle med på tur til Georgia. Hu er en av to hovedhjerner bak hele prosjektet ”Tell a different story”, og framstod for alle oss andre som deltok i Georgia, som et flott og levende eksempel på nettopp en active citizen. En med store tanker om å engasjere seg og bidra i lokalsamfunn, og med vilje og mot til å gjøre nettopp gjøre det.

photo-1Foto: Marte Rømoen

Lene Bergersen er ei røddig og meget morsom jente fra Ljørdalen i Trysil. Der vokste ho opp blant ville dyr, noe som har medført at den jenta her er tøffere enn de fleste. Lene har et hjerte av gull og bryr seg veldig om alle mennesker, både reelle og fiktive. For ikke så lenge siden trakk det henne til Libanon, hvor hun tilbragte flere måneder og jobbet med å hjelpe flyktningene i landet. Har sett flere beviser på insta på at hun var en meget populær figur blant kidsa der nede. Stadig flere av verdens hjørner blir utforsket og snudd på hodet når denne pratglade Ljørdølen med høy røst og sterk dialekt dukker opp. Visse ganger må hun dokk holde munn, da hun er utdannet tegnspråktolk og gjør en knakende bra jobb med det. Lene har også studert dokumentarfilm, der får hun utløp for sine kreative sider. Av andre interesser er søvn høyt på lista, og alle kan jo trenge en blund iblant. Hvis du skulle være så heldig å treffe på ho her en gang, bra førr dæ!

IMG_3601Foto: Anuka Kapanadze

Vilde Paalgard er den som lager balanse i gjengen. Som eneste itte-Trysling (Hamarsing) passer hun på at vi andre ikke forsvinner for langt inn i skogen med våre teser og lange utbroderinger i alle våre refleksjonsrunder. Etter mange år på Steinerskolen har hun begge beina godt planta på jorda (noen ganger svever de rundt i en liten eurytmi fremvisning) og hun smitter alle med den enormt søte latteren sin. Før vi dro til Georgia sammen så hadde ikke Vilde så mye greie på fotografering – men etter noen dager med kursing, knipsing og photoshop kom fotografgenet i henne fram. Vi gleder oss alle til å ta med Vilde til kursets andre del i Trysil, og hun har allerede begynt å øve på og uttale stedsnavn som Grønndalen (Grønndar`n) Ljørdalen (Jøddar`n) Østby (Øs`py)`og Nybergsund (Nybærsunn)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s