Tell a Different Story: Noen slags oppsummerende ord etter endt Youth Exchange i Georgia

Så – hvordan var det å være med på Youth Exchange for første gang? Hva lærte vi – om oss selv, om menneskene vi møtte og landene deres, om Goergia? Fikk vi innsikt i media som mektig og virktningsfullt verktøy for samfunnspåvirkning samt inspirasjon til å selv ta det i bruk for å bli «active citizens»?

groupsession

Svarene er spennende, mye og ja. Jeg kan egentlig ikke skrive på vegne av alle, men jeg gir det et slags forsøk. Jeg tror vi alle var enige om at uka i Georgia var en intens og innholdsrik en. Og en lærerik rik en, på mange måter. Sosialt for eksempel. Det var både gøy og utfordrende å bli kjent med, og måtte samarbeide og diskutere med, så ulike mennesker, fra så ulike steder.  Vi var en gjeng unge mennesker mellom hele 17-31, og det var fint hvordan det i begynnelsen ble satt av god tid til å bli kjent og bli trygge på hverandre. Det var også veldig fint å lære om hverandres hjemland og kulturer under «intercultural evening». Utover dette var det god tid til å bli kjent – lange, deilige pauser og noe sene kvelder.

Uka var samtidig faglig veldig lærerik. Blant deltagerne var det et stort spenn i erfaring med foto, film og sosiale medier, som virket både nyttig og styrkende for gruppa. Det var veldig åpent for å dele av egen kunnskap, og på den måten kunne vi på uformelt og lite skummelt vis lære av hverandre. Youth exchange-programmer som denne baserer seg jo nettopp på uformell læring og på å skape møter mellom mennesker med interesse for å lære, og en arena for å kunne samles om felles tema og mål – slik «Tell a Different Story» fordrer å øke bevisstheten og kunnskapen om foto og sosiale mediers bruk i samfunnet samt skape aktive og deltagende mennesker som ønsker å ta disse verktøyene i bruk for å fortelle anderledes historier.

Også var det veldig kult å få reise til Georgia; bo på landsbygda i en uke, bli servert lokal mat fra morgen til kveld og få sett hovedstaden Tblisi og andre steder, geleidet rundt av nye georgiske venner. For et fascinerende land, som man kanskje aldri ellers ville besøkt, (men som alle bør besøke!). I det hele tatt – kan man få reise til et nytt sted, få møte nye og interessante mennesker og få lære om spennende tema, bør man benytte seg av muligheten Youth Exchange-prosjekter gir deg til å gjøre akkurat det.

 

Vi gleder oss veldig til å ta imot resten av gjengen i Trysil i september. Inntil da skal vi alle, på hver vår kant av Europa og Kaukasus, i hver våre lokalsamfunn, forsøke å finne og fange på kamera mennesker og historier som kan fortelle «a different story».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s