Tell a Different Story: Medieverktøy og mediemakt

Det går unna!

Og i dag fikk vi besøk av GO Group Media, en ikke-statlig, georgisk og veldig inspirerende mediaorganisasjon. De jobber blant annet med «citizen reporting»; journalistisk arbeid som gjøres av ikke-journalister, hvor formålet deres er å gi enhver som ønsker muligheten til å rapportere og dokumentere historier fra sine lokalsamfunn til et større publikum. Ved hjelp av kameraer, kursing og tilgang til ulike medieplattformer har allerede en lang rekke mennesker fra hele Georgia kunnet fortelle og opplyse om forhold og utfordringer som ellers ikke villet blitt dekket i det politiserte og polariserte massemedia i landet. Ikke bare i Georgia er «citizen reporting» en suksess, det er en global og populær bevegelse med stor betydning for mange enkeltpersoner og lokalsamfunn.

IMG_5532

IMG_5592

Den kyndige Diana fra GO Group Media viste oss videre noen eksempler på filmer laget av georgiere om georgiere, og gav oss noen fortellinger om hvordan disse til og med har endret liv. Amatører dokumenterer skjebner, og ting skjer. Togentusiasten fra landsbyen Patardzeuli fikk jobb i det nasjonale jernbaneselskapet. En mor og en far ble gjenforent med sine barn etter å ha sett en dokumentarfilm og gjenkjent dem blant arbeidende på en fabrikk sør i Russland.

Dagen bestod også av blant annet innføring i journalistisk teknikk og kreativt arbeid i grupper. Vi jobbet med spørsmål som: Hvordan stille gode spørsmål og få fullstendige svar? Hvordan skape og fortelle en historie? Hvordan samarbeide om å lage en fotoreportasje?

IMG_5544

IMG_5601

IMG_5573

Og så har vi atter spist deilig mat og på kveldstid sett dokumentarfilmen «Everyday Rebellion». Yes! Opp i morra! Natta!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s